Frittata med potatis & rökt lax

Frittata är en omelett kan man säga. Där man slänga i lite vad man har hemma. Passar väldigt bra när man har noll inspiration eller tid till att laga mat. Här har jag fyllt den med kokt potatis som var över från kvällen innan, lök och sparris. Sen toppar jag med rökt lax, spenat och yoghurt. Frittatan går klart i ugnen. Har du ingen ugnssäker stekpanna, tar du bara en form istället.


4 portioner

8 ägg
2 dl mjölk
1 knippe dill, finhackad
1 citron, cest
1 pkt fetaost
ca 4-5 kokta potatisar, skuren i skivor ca 0,5 cm
1 bunt vårlök, tunt skuren
1 bunt grön sparris, delad i mindre bitar
ca 200 g varmrökt lax
Spenat
Yoghurt


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, cest och dill, salta och peppra.
  3. Fräs lök och sparris i smör i en ugnsäker stekpanna. Tillsätt potatisen.
  4. Häll i äggsmeten och toppa med smulad fetaost.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Toppa med lax, spenat och yoghurt.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *