Grillad grön sparris toppas med brynt smör med mandel och citron samt parmesan. Passar som en enkel förätt eller som tillbehör.
4 portioner
2 knippe grön sparris
Olivolja
Flingsalt
100 g smör
1 dl mandel
1 citron, cest, + 1 tsk saft
Parmesan
- Rosta mandlarna i en torr stekpanna med lite flingsalt. Hacka sedan fint.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. När det börjar sjuda, rör i smöret så att inget sätter sig i botten. Efter ett tag går smöret från gult till gyllenbrunt och ett skum bildas, det börjar lukta lite nötaktigt (bästa doften i världen). Ta av kastrullen från plattan och häll i citronsaft, cest och mandlarna. Håll sedan smöret varmt.
- Vänd runt sparrisen i lite olja. Grilla tills den mjuknat och fått fin färg.
- Lägg sparrisen på ett fat, strö över flingsalt och dra något varv med svartpepparkvarnen. Skeda över smöret. Toppa med hyvlad parmesan. Servera direkt.
Lämna ett svar