Grillad grön sparris toppas med brynt smör med mandel och citron samt parmesan. Passar som en enkel förätt eller som tillbehör.


4 portioner

2 knippe grön sparris
Olivolja
Flingsalt

100 g smör
1 dl mandel
1 citron, cest, + 1 tsk saft

Parmesan


  1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna med lite flingsalt. Hacka sedan fint.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. När det börjar sjuda, rör i smöret så att inget sätter sig i botten. Efter ett tag går smöret från gult till gyllenbrunt och ett skum bildas, det börjar lukta lite nötaktigt (bästa doften i världen). Ta av kastrullen från plattan och häll i citronsaft, cest och mandlarna. Håll sedan smöret varmt.
  3. Vänd runt sparrisen i lite olja. Grilla tills den mjuknat och fått fin färg.
  4. Lägg sparrisen på ett fat, strö över flingsalt och dra något varv med svartpepparkvarnen. Skeda över smöret. Toppa med hyvlad parmesan. Servera direkt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *