Påsktårta

Påsken börjar närma sig. Den här påskinspirerade tårtan ser avancerad ut, men sanningen är att det är nog den enklaste tårtan jag har bakat. Egentligen är det en rulltårta, eller det är en rulltårta fast jag har rullat den till en tårta istället. Jag har valt att fylla tårtan med blåbärssylt med du kan ta vilken sylt du vill. Tårtan går fint att förbereda kvällen innan om man vill, så är det bara att vispa grädde och dekorera dagen efter.


3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 tsk vaniljpulver
0,5 dl mjölk
cest från 1 citron

Fyllning;
ca 2,5 dl blåbärssylt

Garnering;
3 dl grädde


  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd i äggvispet. Rör sist i mjölken och citroncest.
  4. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter tills den börjar få fin färg.
  5. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Lossa papperet försiktigt. (Om det sitter fast pensla med kallt vatten på papperet så brukar det lossna lättare.)
  6. Bred ut sylten jämnt över kakan. Skär sedan långa remsor från långsida till långsida ca 5-6 st, beroende på hur hög du vill ha tårtan. Rulla ihop en remsa och lägg på ett fat. Fyll sedan på med resterande remsor utanpå.
  7. Vispa grädden fluffig och toppa tårtan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *