Rabarbern har äntligen kommit, vilket betyder att det är vår. Det här är världens godaste smulpaj. Rabarber tillsammans med ingefära o kanel är så gott. I smuldegen har jag lagt till kokos och flingsalt. Saltet gör sådan skillnad, tar pajen till en annan nivå. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
1 smulpaj
600 g rabarber
1 1/2 dl socker
1/2 msk kanel
2 cm ingefära, riven eller finhackad
Smulor
200 g kallt smör
1,5 dl råsocker
2,5 dl mjöl
1 dl kokos
1,5 dl havregryn
1 tsk flingsalt
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela rabarbern i mindre bitar. Stek sedan snabbt i smör med socker, kanel och ingefära.
- Dela smöret i mindre bitar. Mixa snabbt samtliga ingredienser till smulorna i en matberedare. Alternativt nyp ihop smöret med resterande ingredienser till en smuldeg.
- Lägg rabarbern i botten av en pajform toppa med smulorna.
- Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt pajen svalna något och servera sedan ljummen.
Lämna ett svar