Hallon & vaniljtrifle

Det här en riktigt turbodessert, som man lätt hinner slänga ihop efter jobbet. Fluffig färskostkräm, limemarinerad hallon och krossade diggestivekex. Hallonen går att byta ut mot andra bär. Gillar man laktrits är det jättegott att blanda i lite lakritspulver i hallonkompotten.


4 portioner

Färskostkräm
200 g philadelphiaost
2,5 dl grädde
3 msk florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Hallonkompott
500 g hallon
1 lime, saft och cest
2 msk florsocker

10-12 st diggestivekex


  1. Vispa alla ingredienser till färskostkrämen med hjälp av en elvisp. Det ska bli en lätt, fluffig kräm.
  2. Blanda hallonen med lime och florsocker.
  3. Krossa kexen i mindre bitar.
  4. Varva kex, färskostkräm och hallon i portionsglas. Servera direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *