Idag är det våffeldagen………yeahhhh. Förra året gjorde jag våfflor som innehöll grädde och sodavatten. Jättegoda men ganska mäktiga. I år bytte jag ut grädden till mjölk och tillsatte även kardemumma i smeten, resultatet blev super. Kardemumma tillsammans med dom rårörda blåbären är en väldigt god kombo. Servera lättvispad grädde till.
Tips!!! Lägg inte våfflorna på varandra, utan gärna på ett galler. Då håller dom sig frasiga.


ca 6st våfflor

Våfflor
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
1 tsk nystött kardemumma
3 dl mjölk
1 dl bubbelvatten

Rårörda blåbär
3 dl frysta blåbär
2 msk råsocker


  1. Börja med att blanda blåbär och socker. Låt stå framme tills blåbären har tinat, rör runt då och då.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa, tillsätt sedan resten och vispa tills klumparna är borta.
  4. Häll i smöret. Tillsätt sedan sodavattnet och rör runt.
  5. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och servera med dom rårörda blåbären och vispad grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *