Min mamma bjöd mig på den här rätten för ett tag sedan. Rostad sötpotatis med marinerad kyckling och fetaost samt rostade pumpakärnor. Enkelt, gott och nyttigt. Det bästa med den här rätten är att allt görs klart i ugnen på samma plåt. Smidigt när man inte orkar lägga så mkt tid i köket och slippa massa disk.
Jag har använt kycklinginnerfile, men det går lika bra med kycklingfile såklart. Skär bara ner brösten i mindre bitar isf.
Servera med en god sallad till.
4 portioner
Sötpotatis
2 st stora sötpotatisar, ca 1 kg
Olivolja
Cayennepeppar
Salt och peppar
Kyckling
Ca 600 g kycklinginnerfile
1 stor vitlöksklyfta, riven
1 lime, cest
1 msk soja
2 msk sweet chilisås
150 g fetaost
1 dl rostade pumpakärnor
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingen.
- Skala sötpotatisen och skär i kuber ca 2 cm. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, salta och peppra och strö över cayennepeppar. Baka i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut plåten med sötpotatis och lägg på kycklingen, och baka ytterligare i ca 8 minuter.
Strö över fetaosten och baka i 2 minuter till. - Ta ut plåten från ugnen, strö över pumpkärnorna. Strö över lite flingsalt och dra något varv med pepparkvarnen, servera.
Lämna ett svar