Getostbruschetta med fryst fikon

Nästa vecka är det alla hjärtans dag. Jag har satt ihop en tre-rätters loooove meny som jag kommer dela med mig av den här veckan. Först ut är förrätten, bruschetta med getost, honung, fryst fikon samt rostade pinjenötter. Det här en jätteenkel förrätt som inte går att misslyckas med.

När jag jobbade på Mathias Dahlgren i Stockholm så hade vi en pizza på menyn med fryst fikon. Det är bara att lägga färska fikon i frysen och sen riva grovt på rivjärn, supergott.

För att lyckas med en 3-rätters så gäller det att förbereda och planera ordentligt så man slipper stå där svettig i sista sekund.

Lycka till!!!


2 portioner

2 skivor surdegsbröd
2 msk pinjenötter
ca 60 g getost, chevré
3 msk färskost
Flytande honung
Några kvistar timjan
1 färskt fikon
Svartpeppar


  1. Börja med att lägga fikonet i frysen, bör ligga där minst i 2-3 timmar.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna med lite flingsalt tills dom är gyllenbruna.
  3. Mosa ihop getost och färskost med en gaffel, smaka upp med lite flingsalt och svartpeppar. (Hit kan du förbereda).
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Bred getostkrämen på brödet. Ringla över honung och strö över timjan.
  6. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 5 minuter.
  7. Dra något varv med svartpepparkvarnen, strö över pinjenötter. Riv till sist det frysta fikonet och toppa bruschettan. Servera direkt!!!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *