Veckans fredagsTugg, kanske nått för mello? Pulled pork burgare med BBQ-sås tillsammans med coleslaw och picklad lök.
Pulled pork görs på fläskkarré och är väldigt enkelt att göra. Jag har valt att köra köttet över natten. Vill du göra den under dagen så höjer du bara upp värmen till 125 grader och låter köttet gå i ca 6-7 timmar.
Det här receptet på pulled pork funkar lika bra till tacos eller sallad.


6 portioner

Pulled pork
ca 1,2 kg fläskarre
1 msk paprikapulver
2 tsk chipotlepulver
1 gul lök, skalad och delad
4 dl köttbuljong
1 apelsin, cest
Salt och peppar

BBQ-sås
2 dl chilisås
1,5 dl mörkt muscovadosocker
1 dl kikkoman soja
2 st vitlöksklyftor, riven
2 cm ingefära, skalad och riven
1 msk worcestersås

Coleslaw
300 g vitkål, tunt strimlad
2 st gröna äpplen, skuren i mindre bitar
1 msk kummin
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk dijonsenap
1/2 citron, saft
2 cm ingefära, riven
Salt och peppar

Tillbehör
Hamburgerbröd
Sötpotatispommes
Picklad lök
Skuren gurka
Sallad
Rostad lök
Koriander


  1. Sätt ugnen på 80 grader.
  2. Gnid in köttet med kryddorna och apelsincest och lägg i en ugnsäker gryta eller form. Lägg i löken och häll över buljongen. Täck med folie eller lock. Baka köttet över natten i ca 10-12 timmar. Köttet ska enkelt kunnas dra isär, då är det klart.
  3. Blanda alla ingredienser till BBQ-såsen i en kastrull och sjud till sockret har löst sig.
  4. Dra isär köttet med hjälp av 2 st gafflar och blanda ihop med BBQ-såsen. Smaka upp med salt och peppar, eventuellt mer chipotlepulver.
  5. Rosta kumminen i en torr stekpanna. Rör ihop majonnäs, yoghurt, senap, citronsaft och ingefära. Tillsätt vitkål, äpple och kummin. Smaka upp med salt och peppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *