Morotskaks-semla

Jag älskar verkligen den klassiska semlan och kommer lägga upp recept när semledagen börjar närma sig. Innan dess måste ni prova att göra dom här ”morots-semlorna”. Det är alltså en saftig morotskaksmuffins med pekannötter som toppas med cream cheese frosting med lime. Enkla att göra och supergoda.


ca 12 st

Muffins;
2 ägg
2 dl socker
1 dl neutral olja, tex rapsolja eller solros, inte olivolja.
3 dl fint riven morot
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1/2 tsk vanijsocker
1 nypa salt
1 dl rostade pekannötter

Frosting;
100 g mjukt smör
200 g färskost
4 dl florsocker
1 lime, saft och cest


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i äggsmeten.
  4. Tillsätt olja, morot och hackade nötter.
  5. Häll smeten i muffinsformar, nästan upp till kanten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna.
  7. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
  8. Skär av toppen på muffinsen med hjälp av en brödkniv. Spritsa på frostingen. Lägg på locken och pudra över florsocker.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *