Jag älskar verkligen den klassiska semlan och kommer lägga upp recept när semledagen börjar närma sig. Innan dess måste ni prova att göra dom här ”morots-semlorna”. Det är alltså en saftig morotskaksmuffins med pekannötter som toppas med cream cheese frosting med lime. Enkla att göra och supergoda.
ca 12 st
Muffins;
2 ägg
2 dl socker
1 dl neutral olja, tex rapsolja eller solros, inte olivolja.
3 dl fint riven morot
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1/2 tsk vanijsocker
1 nypa salt
1 dl rostade pekannötter
Frosting;
100 g mjukt smör
200 g färskost
4 dl florsocker
1 lime, saft och cest
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i äggsmeten.
- Tillsätt olja, morot och hackade nötter.
- Häll smeten i muffinsformar, nästan upp till kanten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna.
- Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt.
- Skär av toppen på muffinsen med hjälp av en brödkniv. Spritsa på frostingen. Lägg på locken och pudra över florsocker.
Lämna ett svar