Mustig Gulaschsoppa med gräddfil

En av mina favoritsoppor när det är riktigt kyligt ute. Mustig soppa gjord på högrev med sting från chili. Servera med en klick gräddfil och något gott bröd.


6 portioner

ca 800 g högrev
3 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
1/2-1 röd chili. Smaka på den innan!!!
2 msk paprikapulver
2 st morötter
3 tsk hel kummin
1-2 chipotle chili
4 msk tomatpure
2 burkar krossade tomater á 400 g
1 liter oxbuljong
1 flaska porter
3 st lagerblad
2 st röda paprikor
500 g fast potatis

Servering;
Gräddfil
Bröd
Hackad persilja


  1. Putsa och dela köttet i centimeterstora bitar. Bryn köttet i omgångar i olivolja, köttet ska bli gyllenbrunt, salta och peppra.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Skala och skär moröttera i mindre bitar. Fräs i olivolja och blanda med köttet.
  3. Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda i kummin, chipotle chili, paprikapulver och tomatpuré i grytan och låt fräsa i några minuter.
  4. Tillsätt krossade tomater, buljong , porter och lagerblad och låt små puttra under lock i ca 1-2 timmar, tills köttet är mört. Hit fram kan du förbereda om du gör grytan dagen innan.
  5. Skala potatisen och dela i mindre bitar. Blanda i grytan och låt koka ytterligare 15-20 minuter, tills potatisen är mjuk.
  6. Dela paprikan i mindre bitar och rör i precis innan servering. Smaka upp med salt och peppar, eventuellt lite chiliflakes om du vill ha mer sting.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *