En av mina favoritsoppor när det är riktigt kyligt ute. Mustig soppa gjord på högrev med sting från chili. Servera med en klick gräddfil och något gott bröd.
6 portioner
ca 800 g högrev
3 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
1/2-1 röd chili. Smaka på den innan!!!
2 msk paprikapulver
2 st morötter
3 tsk hel kummin
1-2 chipotle chili
4 msk tomatpure
2 burkar krossade tomater á 400 g
1 liter oxbuljong
1 flaska porter
3 st lagerblad
2 st röda paprikor
500 g fast potatis
Servering;
Gräddfil
Bröd
Hackad persilja
- Putsa och dela köttet i centimeterstora bitar. Bryn köttet i omgångar i olivolja, köttet ska bli gyllenbrunt, salta och peppra.
- Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Skala och skär moröttera i mindre bitar. Fräs i olivolja och blanda med köttet.
- Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda i kummin, chipotle chili, paprikapulver och tomatpuré i grytan och låt fräsa i några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, buljong , porter och lagerblad och låt små puttra under lock i ca 1-2 timmar, tills köttet är mört. Hit fram kan du förbereda om du gör grytan dagen innan.
- Skala potatisen och dela i mindre bitar. Blanda i grytan och låt koka ytterligare 15-20 minuter, tills potatisen är mjuk.
- Dela paprikan i mindre bitar och rör i precis innan servering. Smaka upp med salt och peppar, eventuellt lite chiliflakes om du vill ha mer sting.
Lämna ett svar