Det här en lite nyttigare version av klassikern caesarsallad. Istället för romansallad har jag använt krispig grönkål och spenat. Caesardressingen som i vanliga fall består av majonäs, är gjord på yoghurt istället. Supergod matig sallad som är väldigt enkel att göra.
4 portioner
1 hel grillad kyckling
ca 150 g grönkål
1 påse spenat (60 g )
Picklad rödlök ( en liten lök räcker)
2 st granny smith äpplen
1,5 dl torkade tranbär
1 dl rostade pumpafrön
Dressing;
2 dl matlagningsyoghurt
1-2 tsk srirachasås
1/4 vitlöksklyfta, riven
1/2 tsk dijonsenap
Några droppar citronsaft
30 g fint riven parmesan
1 tsk Worcestershiresås
Salt och peppar
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär bort stammen från grönkålen och riv i mindre bitar. Lägg på en plåt och massera in lite olivolja. Salta och baka i ugnen i ca 5-7 minuter.
- Plocka kycklingen i mindre bitar. Skär äpplena i små tärningar.
- Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen i en stor salladsskål. Lägg i resterande ingredienser, salta och peppra och blanda runt. Lägg upp på ett stort fat och riv över parmesan.
Lämna ett svar