Nyttig Caesarsallad med chiliyoghurt

Det här en lite nyttigare version av klassikern caesarsallad. Istället för romansallad har jag använt krispig grönkål och spenat. Caesardressingen som i vanliga fall består av majonäs, är gjord på yoghurt istället. Supergod matig sallad som är väldigt enkel att göra.


4 portioner

1 hel grillad kyckling
ca 150 g grönkål
1 påse spenat (60 g )
Picklad rödlök ( en liten lök räcker)
2 st granny smith äpplen
1,5 dl torkade tranbär
1 dl rostade pumpafrön

Dressing;
2 dl matlagningsyoghurt
1-2 tsk srirachasås
1/4 vitlöksklyfta, riven
1/2 tsk dijonsenap
Några droppar citronsaft
30 g fint riven parmesan
1 tsk Worcestershiresås
Salt och peppar


  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär bort stammen från grönkålen och riv i mindre bitar. Lägg på en plåt och massera in lite olivolja. Salta och baka i ugnen i ca 5-7 minuter.
  3. Plocka kycklingen i mindre bitar. Skär äpplena i små tärningar.
  4. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen i en stor salladsskål. Lägg i resterande ingredienser, salta och peppra och blanda runt. Lägg upp på ett stort fat och riv över parmesan.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *