Vare sig man är vegetarian eller inte så är det trevligt att ha något grönt alternativ på julbordet. Som den här fräscha och matiga salladen. Krispig grönkål, gratinerad jordärtskockor med fetaost, samt granatäpple och tranbär. Enkelt och supergott.
4 portioner
500 g jordärtskockor
1 pkt fetaost
ca 150 g grönkål
2 nävar spenat
1 granatäpple
2 dl torkade tranbär
1 dl solrosfrön
Olivolja
Honung
Balsamvinäger
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tvätta jordärtskockorna noga och dela sen i mindre bitar ca 1-2 cm. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, salta och peppra och baka i ugnen i ca 30 min.
- Rosta solrosfröna i olivolja och flingsalt tills dom är gyllenbruna.
- Skär bort stammen från grönkålen och riv i mindre bitar. Lägg på en plåt och massera in lite olivolja. Salta och baka i ugnen i ca 5-7 minuter. (Kan bakas samtidigt som skockorna.)
- Banka ur granatäpplet.
- Höj upp ugnen till 225 grader. Strö över smulad fetaost på jordärtskockorna, ringla över lite honung och gratinera i ca 5 minuter.
- Lägg upp allt på ett stort fat, ringla över olivolja, balsamvinäger, salta och peppra.
Lämna ett svar