Supersnabb pizza gjord på smördeg, toppas med päron, mögelost och hasselnötter. Mögelost- päron är en klassisk oslagbar kombo. Pizzan är perfekt att bjuda på ett glöggmingel eller som ett drinktilltugg. Smördegen köpen man färdig i butik, låter ligga framme en stund, toppas, gräddas, klart.


1 pizza

1 pkt smördeg (finns kyldisken)
2-3 msk crème fraiche
1 st mededelstort päron
100 g blåmögelost
0,75 dl hasselnötter, rostade utan skal
4-5 kvistar timjan
Flytande honung
Salt och peppar
1 ägg


  1. Lägg smördegen på en plåt och låt ligga framme i rumstemperatur i ca 20 min. Gör ett spår med en kniv 1 cm från kanten, som en ram. Nagga med en gaffel innanför ramen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Bred ut creme fraichen innanför ramen. Skär päronet tunnt, gärna på mandolin och sprid ut över krämen. Strö över mögelosten och ringla över honung. Hacka nötterna och timjan fint och strö över pizzan. Salta och peppra.
  4. Vispa upp ägget och pensla kanterna.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Skär i lagom stora bitar och servera direkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *