Vegetarisk Bolognese

Supergod mättande vegetarisk måltid, perfekt vardagsrätt. Bolognese gjord på belugalinser istället för vanlig köttfärs. Belugalinser är fasta i konsistensens och inte alls ”mjöliga” som en del andra linser. Prova, det blir godare än du kan ana och lovar att ni inte kommer sakna kött. Servera med pasta eller svarvad zucchini och riven parmesan.


4 portioner

1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
2 stänger blekselleri
1 morot
4-5 champinjoner
2 msk tomatpure
2 dl rödvin
2 burkar krossade tomater
1,5 dl beluga linser
ev 1 dl vatten


  1. Finhacka lök, vitlök, chili och blekselleri. Riv morot och svamp på ett rivjärn.
  2. Fräs lök, chili och selleri i olivolja tills löken börjar mjukna. Tillsätt sedan morot och svamp och fräs ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt tomatpure och rör runt några varv. Häll i rödvin och låt puttra i några minuter. Rör i krossade tomater och linser och låt puttra under lock i 25-30 minuter. Rör om då och då. Spä eventuellt med lite vatten.
  4. Smaka upp med salt och peppar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *