Enkla saftiga grötmuffins som baseras på banan, ägg och havregryn. Bara att blanda ihop och grädda i ugnen. Är du inte jätte förtjust i vanlig gröt så kan det här vara ett bra alternativ. Muffinsen är supergoda att äta som den är.
3 st muffins
1 dl fiberhavregryn
1 msk kokos
1 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
ev 1 nypa vaniljpulver
1/2 mosad banan
1/2 dl mandelmjölk (går bra med vilken mjölk som helst)
1 ägg
1 dl Frysta hallon
Till formen
Kokosolja
Flytande honung
Kokos
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
- Rör sedan i banan, mjölk och ägg. Vänd sist i hallonen.
- Smörj en muffinsplåt med kokosolja och ”bröa” med kokos. Fyll smeten i 3 st ända upp till kanten, toppa med lite honung och strö över kokos. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt muffinsen svalna något innan du försiktig stjälper upp dom.
Lämna ett svar