Den här matiga salladen med rödbetor, pepparrotskräm och krispigt bovete är god att bara äta som den är. Funkar också bra som tillbehör till fisk och kött. Köp rödbetor i knippe så kan du använda blasten också. Bovete är en ört, så det är glutenfritt och finns i välsorterade mataffärer.
Tips!!! Häng gärna gräddfilen i ett kaffefilter i några timmar innan servering.
4 portioner
ca 1 kg rödbetor i knippe
1 silverlök
2 nävar spenat
3 dl gräddfil
1 liten pepparrot ca 30 g
1 dl helt bovete
Olivolja
Honung
Salt och peppar
- Skär av blasten från rödbetorna. Koka betorna i saltat vatten. Skär stjälkarna i mindre bitar, räcker med 1 dl hackat.
- Skala och skär löken i båtar.
- Riv ca hälften av pepparroten och blanda med gräddfilen, smaka upp med salt och peppar.
- Rosta bovetet i en stekpanna med lite olivolja tills det får en gyllenbrun färg.
- Skala rödbetorna och dela i mindre bitar.
- Fräs lök och stjälkar i en stekpanna, gå i med rödbetorna mot slutet salta och peppra.
- Lägg spenaten och rödbetsfräset på ett fat, ringla över pepparotsgräddfilen och strö över bovetet. Riv över lite pepparrot. Ringla över olivolja och honung.
Lämna ett svar