Rabarberchutney med ingefära & kanel

Enkelt sätt att ta vara på sommarens rabarber. Kryddig chutney med ingefära, kanel och stjärnanis. Passar till det mesta som är grillat, så som kyckling, fläskkött även fisk.


1 burk

500 g rabarber
1 gul lök
1 dl syltsocker
1 dl mörkt muscovadosocker
2-3 cm ingefära
4 st stjärnanis
1 st kanelstång
1,5 dl vatten


  1. Ansa och skiva rabarbern i mindre bitar. Skala löken och skär i tunna båtar. Skala och hacka/riv ingefäran fint.
  2. Fräs löken långsamt på låg värme i olivolja tills den börjar mjukna.
  3. Gå i med resterande i ingredienser o låt små koka till en chutney, tar ca 20 minuter. Lyft ur stjärnanisen.
  4. Häll upp i en väl rengjord glasburk.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *