Pavlovarulltårta med kokos & jordgubbar

Ingen midsommar utan jordgubbar och grädde. Den här underbara marängrulltårtan är så god och enkel att göra. Marängen smaksätts med rostade pekannötter, kakao och kokos, fylls med yoghurtgrädde och jordgubbar.
Rulltårtan går såklart att variera med olika bär, lemoncurd, choklad, ja va du gillar.
Innan du börjar baka, ta fram alla ingredienser och redskap som du ska använda. Det här kallas för mice en place på köksfranska och betyder ”allt på plats”. Detta och att läsa receptet noggrant innan du börjar kommer underlätta för dig i köket.
Viktigt!! När du gör maräng så måste bunken vara ren och torr och det får inte komma med med någon äggula när du separerar äggen.


8-10 bitar

Maräng;
5 st äggvita
1 tsk citronsaft
2,5 dl strösocker
1 msk kakao
1 msk maizena
1,5 dl pekannötter

Fyllning;
3 dl grädde
1 dl grekisk yoghurt 10 %
500 g jordgubbar
1 lime, cest

ca 4 msk kokos
Jordgubbar till garnering


  1. Börja med att rosta pecannötterna i en torr panna. Låt svalna och hacka fint.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa äggvita och citronsaft till ett skum bildas, därefter har du i sockret lite åt gången tills du har en fast tjock maräng. Marängen ska gå att vända upp och ner. Blanda försiktigt i kakao, maizena och pekannötter i smeten.
  4. Bred ut marängen jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. (Under tiden marängen är i ugnen gör du fyllningen.)
  5. Ansa och dela jordgubbarna i mindre bitar. Vispa grädden ganska fast och blanda med yoghurt och limecest.
  6. Lägg en ren kökshandduk på en plan yta. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och strö över kokos över hela pappret.
  7. Ta ut plåten från ugnen och låt stå i några minuter innan du vänder upp marängen ovanpå bakplåtspappret. Dra försiktigt bort pappret som har varit i ugnen och låt marängen svalna något.
  8. Bred på yoghurtgrädden och strö över jordgubbarna, rulla försiktigt ihop till en tight rulle. Se till så att skarven hamnar nedåt.
  9. Dekorera med jordgubbar och blommor och pudra över florsocker. Du kan antingen servera den som en hel rulle och låta gästerna skära själva eller skära upp i portionsbitar.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *