Det här är en riktigt festmåltid. Hel lax är verkligen bra bjudmat, blir väldigt saftigt och sköter sig själv i ugnen. Till detta en fräsch salsa med rostad sötpotatis, ananas, avokado och koriander.
4 portioner
800 g hel lax med skinnet kvar
1,5 dl creme fraiche
150 g chevreost
1 citron, cest
1 msk honung
Salsa;
2 st sötpotatis
1 ananas
2 st avokado
1/2-1 röd chili (beroende på hur stark din chili är)
1 knippe vårlök
1/2 gurka
1 kruka koriander
2 st lime saft och cest
3 msk olivolja
1 msk honung
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skär i små tärningar. Rosta potatisen i ugnen med lite olivolja salt och peppar i ca 15 minuter. Låt svalna.
- Finhacka chili, vårlök och koriander. Skär ananas, avokado och gurka i små tärningar. Blanda allt i en skål tillsammans med potatisen, lime, olivolja och honung. Salta och peppra.
- Mixa getost, cremefraiche, honung och citroncest. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg laxen i en form med skinnet nedåt. Bred på getostkrämen.
- Baka i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Laxen ska ha en innetemperatur på 48 grader när den är klar.
Lämna ett svar