Det här är en krämig potatissallad med sting från pepparrot och syrlighet från krispigt äpple. Perfekt grilltillbehör men även jättegod till sill. Så fort färskpotatisen kommer så är den du ska använda, tills dess så går det bra med någon fast sort.
4-6 portioner
1 kg potatis
1/2 purjolök
2 granny smith äpplen
1 knippe rädisor
3 dl gräddfil
1 dl Majonäs
1 msk dijonsenap
1 pepparot, (ca 1 dl fint riven), smaka dig fram.
- Börja med att koka potatisen i saltad vatten. Låt svalna och dela sedan i mindre bitar.
- Strimla purjolöken fint, dela äpplena i mindre bitar. Skiva rädisornas tunt, antingen med kniv eller på en mandolin.
- Rör ihop gräddfil, majonäs, dijonsenap och pepparrot.
- Blanda ihop allt, var försiktig med potatisen så dom inte går sönder. Smaka upp med salt och peppar.
Lämna ett svar