Rabarbercheesecake

Det här är en enkel supergod sommardessert. Syrliga rabarber, krämig färskost med krispiga smulor kan det bli annat än gott? Rabarberkompotten kan du förbereda innan, den håller en vecka i kylen.


6 portioner
1 ask jordgubbar delade i mindre bitar
Kompott;
500 g rabarber
2 dl syltsocker
1/2 dl vatten
1/2 vaniljstång eller en 1/2 tsk vaniljpulver
Smulor;
10 st digestivekex
50 g smör
2 nypor flingsalt
Färskosträm;
200 g Philadelphiaost
3 dl grädde
2 msk florsocker
Saft från 1/2 citron


  1. Dela rabarberna i 1 cm bitar. Lägg alla ingredienser till kompotten i en kastrull o låt små puttra i ca 15 minuter. Låt svalna.
  2. Smält smöret. Mixa diggekexen grovt och blanda med smöret och flingsalt.
  3. Vispa alla ingredienser till färskostkrämen fluffigt.
  4. Varva diggekrossen, rabarberkompott, färskostkräm och jordgubbar i portionsglas. Servera direkt .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *