Vegoburgare

Supergoda nyttiga burgare, med rödbetor och quinoa som bas. Rödbeta är ganska söligt att jobba med, så det är lika bra att göra ett gäng när man ändå är igång. Bara att frysa om alla inte går åt. Servera med bröd, sallad, tsatsiki, och riven pepparrot.


8 st

4 st normalstora rödbetor
2 st vitlöksklyftor pressade
Cest från 1 citron
150 g smulad fetaost
2 ägg
1 dl grovt mixade solroskärnor
2 dl havregryn
1 dl turkisk yoghurt
1.5 dl quinoa (okokt)
Panering:
2 dl polenta (grovmalen majs)
1 dl sesamfrön
1-2 tsk chilipulver


  1. Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet, låt svalna.
  2. Skala och riv rödbetorna grovt, lättast att göra i en matberedare.
  3. Blanda ihop rödbetor, quinoa, feta, cest, vitlök, havregryn, solroskärnor, yoghurt och ägg till en smet. Låt stå i 30 minuter, forma sedan till 8 st burgare.
  4. Sätt ugnen på 150 grader.
  5. Blanda ihop paneringen och vänd burgarna i den. (Lättast att hantera burgarna med en stekspade).
  6. Stek burgarna i olivolja nån minut på varje sida så att dom får fin färg. Lägg över på en plåt och kör i ugnen i 10 minuter.
  7. Servera med bröd,sallad,tzatziki och riven pepparot.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *