Det här är ingen vanlig traditionell pizza. Utan den här är glutenfri och degen rör du ihop på 2 sekunder, ingen jäsning. Viktigt, när du brer ut smeten på plåten, gör den så tunn som möjligt.
1 pizza
Deg;
2 ägg
1,5 dl majsmjöl
0,5 dl sesamfrön
2 msk olivolja
2 nypor flingsalt
Fyllning;
2 msk créme fraiche
3 st små rödbetor
Ca 70 g getost
1/2 liten silverlök tunt skuren i ringar
1 msk pumpakärnor
1 msk honung
1 liten näve spenat
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala rödbetorna, dela 2 st i mindre bitar. Lägg på en plåt, ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienserna till degen. Stryk ut ett tunt lager som en cirkel på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda pizzan i 10 minuter.
- Bred ut creme fraiche på pizzan. Strö över smulad getost, rostade rödbetor, silverlök, ringla över honung och pumpakärnor.
- Grädda ytterligare 5 minuter.
- Hyvla rödbetan tunt på mandolin och blanda med spenat, salt o peppar och olivolja.
- Strö över rödbeta och spenat på pizzan. Dra ett varv med pepparkvarnen.
Lämna ett svar