Frukostfrallor

Inte mycket som slår nybakat bröd på morgonen, men det är mycket som slår att gå upp tidigt på morgonen. Dom här frukostfrallorna är så goda, du gör degen kvällen innan och låter den jäsa under natten. Grundreceptet är från paindemartin kan varmt rekommendera hans bröd bok.


ca 9 st frallor
1 dl russin
3 g jäst
3,5 dl kallt vatten
7,5 dl siktad dinkelmjöl
3/4 dl pumpakärnor
2 msk linfrön
1,5 tsk salt


  1. Rör ihop alla ingredienser, degen behöver inte knådas bara gå ihop. Täck bunken med lock eller plastfolie o låt jäsa i rumstemperatur i ca 8 timmar.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och vik in kanterna mot mitten. Låt jäsa under en handduk i ca 45 minuter.
  4. Dela degen i 9 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla frallorna med lite vatten och strö över sesamfrön och blåa valmofrön.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *