Många mörka bröd innehåller ganska mycket socker, som sirap eller honung, jag använder russin istället. Brödet behöver inte jäsa utan är bara att blanda ihop.


1 bröd

4 dl filmjölk
3 dl grovt råriven rödbeta (ca 2 st)
1 dl rågkross (lägg i blöt i kvällen innan)
5 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 tsk brödkryddor
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
2 msk chiafrön
1,5 dl russin


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda filmjölk, rödbetor, russin och rågkross i en bunke.
  3. Blanda ihop resterande torra ingredienser och rör ner i filmjölksblandningen.
  4. Klä en brödform med ett bakplåtspapper så att det sticker upp på långsidorna.
  5. Häll smeten i formen, strö över lite pumpafrön och havregryn.
  6. Grädda i ca 50 minuter. När brödet når 95 grader är det klart, kolla med en termometer.
  7. Viktigt att ta ut brödet ur formen och låta det svalna på galler direkt när det är klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *