Fröknäcke

Ett glutenfritt knäcke som du blandar ihop på nolltid. Blötlägg gärna fröna kvällen innan, så får du ut maximal näring och blir mer lättsmält för magen.


2 plåtar

3 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1,5 dl linfrön
7 dl vatten
4 msk chiafrön
4 nypor flingsalt
3 dl majsmjöl
0,5 dl naturell olja
1 msk brödkryddor
Valmofrön


  1. Börja med att skölja sesamfrön, linfrön och solrosfrön. Häll sedan på vattnet och låt stå i minst 5 timmar.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Skölj fröna i en sil. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en smet.
  4. Bred ut smeten så tunt som möjligt på 2 st plåtar med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. (Går också bra att trycka ut eller kavla smeten, genom att lägga ett bakplåtspapper ovanpå.) Strö över flingsalt och valmofrön.
  5. Grädda i ca 60-80 minuter, låt svalna i ugnen med luckan öppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *