Chicken ssäm

En ssäm är ett koreanskt sätt att servera mat på. Kort och gott så lägger man vad man vill på ett salladsblad, viker ihop o äter med händerna. Saknar du kolhydrater så är det gott att servera lite kokt ris till.


4 portioner

500 g kycklingfärs
2 st vitlöksklyftor pressat/riven
Röd hackad chili efter smak
1 lime saft och cest
1 kruka mynta hackad
2 msk soja
Isbergssallad eller huvudsallad


  1. Fräs kyckling, chili och vitlök i sesamolja, den ska inte brynas utan bara bli genomkokt. När den är klar tar du i soja, mynta och lime och rör runt.
  2. Bryt salladen till små skålar och lägg upp på ett stort fat.
  3. Lägg lite färs i varje skål, toppa med avokado, koriander, pickladlök, granatäpple, gurka och en klick turkisk yoghurt. Sist men inte minst lite rostade sesamfrön.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *