En ssäm är ett koreanskt sätt att servera mat på. Kort och gott så lägger man vad man vill på ett salladsblad, viker ihop o äter med händerna. Saknar du kolhydrater så är det gott att servera lite kokt ris till.
4 portioner
500 g kycklingfärs
2 st vitlöksklyftor pressat/riven
Röd hackad chili efter smak
1 lime saft och cest
1 kruka mynta hackad
2 msk soja
Isbergssallad eller huvudsallad
- Fräs kyckling, chili och vitlök i sesamolja, den ska inte brynas utan bara bli genomkokt. När den är klar tar du i soja, mynta och lime och rör runt.
- Bryt salladen till små skålar och lägg upp på ett stort fat.
- Lägg lite färs i varje skål, toppa med avokado, koriander, pickladlök, granatäpple, gurka och en klick turkisk yoghurt. Sist men inte minst lite rostade sesamfrön.
Lämna ett svar