Detta sconesreceptet innehåller keso och kokosolja istället för smör, vilket gör att dom blir lite nyttigare. Rivet äpple bidrar till saftigheten.
4 stora scones
2 dl siktat dinkelmjöl
1 1/2 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk linfrön
1/2 tsk mortlad kardemumma
1 dl mjölk
1 dl keso
2 msk kokosolja
1 grovt rivet äpple
1 ekologiskt ägg
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vispa ihop mjölk, keso, kokosolja, äpple och ägg.
- Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en smet (den kommer att vara kladdig).
- Forma till 4 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, strö över pumpafrön och sesamfrön.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Lämna ett svar