Flankstek är avlång i formen vilket gör det lätt att få köttet jämnt på grillen. Detaljen sitter vid ljumsken på djuret och är mycket mör och prisvärd. Mycket viktigt att skära av fibrerna när du trancherar köttet. Tänk även på att låta köttet ligga framme och bli tempererat innan du slänger det på grillen.


4 portioner

800 g flankstek

Ananassalsa;
1 st ananas skalad skuren i mindre bitar
2 st schalottenlökar grovt hackade
1 st guajillo (chilisort) blötlagd
1/2 dl råsocker
1/2 dl rom
2 st stjärnanis
1 lime saft och cest


  1. Fräs ananas, lök, och chili i lite olivolja tills ananasen börjar mjukna.
  2. Gå i med socker, rom och stjärnanis. Låt puttra i några minuter.
  3. Lyft ur stjärnanisen och mixa allt till en sås. Häll i limen och smaka upp med salt och peppar.
  4. Grilla flanksteken i några minuter på varje sida, den ska ha en innetemperatur på ca 55 grader när den är klar. Låt vila i 10 minuter innan du skär upp den i tunna skivor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *