Smulpaj med äpple och björnbär

Smulpaj är en stor favorit, funkar lika bra med rabarber eller bara bär, ja vad du vill. Det finns några knep som gör stor skillnad i pajen. Flingsalt, superviktigt balanserar sötman. Även att steka äpplena hårt i smör, socker och kanel innan du lägger dom i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


6 st äpplen
2 dl björnbär
200 g kallt tärnat smör
1,5 dl råsocker
1 dl kokos
2,5 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
1,5 dl havregryn


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela äpplena på 4 och ta bort stjärnhuset. (Behöver inte skala dom).
  3. Stek äpplena i lite smör och strö över socker och kanel. Äpplena ska få färg och börja mjukna lite.
  4. Blanda ihop resterande ingredienser till en smulig massa.
  5. Lägg äpplena och björnbären i en pajform. Fördela smulorna över och grädda pajen i ca 20-25 minuter.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *