Plommonclafouti med ingefära

Clafouti är en saftig fransk mandelkaka. Här kan du variera med vad du vill istället för plommon, lika god med tex rabarber eller päron. Syltad ingefära är ingefära som ligger i en sockerlag, blanda inte ihop det med gari. Finns i välsorterade mataffärer eller asiatiska affärer. Servera kakan ljummen men vispad grädde eller vaniljglass.


1 kaka
7 st plommon halverade och urkärnade
2 msk smör
2 msk socker
1 cm ingefära riven
Smet;
250 g Mandelmjöl
250 g florsocker
250 g mjukt smör
5 ägg
50 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
Cest från 1 citron
10 st kuber syltad ingefära hackad


  1. Stek plommonen i smör, socker och ingefära med snittytan neråt tills dom börjar mjukna lite.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa florsocker, mandelmjöl och smör krämigt.
  4. Vispa i äggen, ett i taget.
  5. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Blanda i cest och ingefära.
  6. Klä en springform med bakplåtspapper och häll i smeten.
  7. Sprid ut plommonen över smeten, grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *