Filodeg är väldigt smidigt att jobba med. Bra att ha i frysen hemma när man snabbt vill göra en paj.
1 paj
6 ark tinad filodeg
2 st gula lökar hackad i mindre bitar
2 st vitlöksklyftor skivad
1/2 röd chili hackad
1/2 vitkål fint strimlad
3 st tomater delade i mindre bitar
500 g färs
2 msk tomatpuré
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 burk ricotta
1 burk keso (250 g)
Parmesan
Cest från en citron
- Börja med att fräsa lök långsamt så den blir lite karamelliserad. Tillsätt vitlök, chili och vitkål och fräs ytterligare i några minuter tills kålen börjar mjukna.
- Stek färsen med paprikapulver och spiskummin, tillsätt tomaterna och tomatpurén mot slutet. Blanda färsen med kålblandningen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop keso och ricotta med citroncest salt och peppar.
- Täck botten av springform med bakplåtspapper och pensla med olivolja. Lägg filodegsark omlott i lager i formen och pensla med olivolja mellan varje lager. Låt deg hänga ut över kanterna.
- Fyll med färs och kål blandningen. Bred sedan över ricottaröran och riv över lite parmesan. Vik över kanterna mot mitten och pensla med ägg.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Lämna ett svar