Morotssoppa med apelsin och ingefära

Min favorit soppa, med sting från ingefära och chili och sötma från apelsin. Den är även glutenfri och laktosfri.


4 portioner
700 g skalad morot
2 st gula lökar
Ca 1/2-1 röd chili (smaka)
2 st vitlöksklyftor
2 cm skalad ingefära
1 liter grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
2 st apelsiner


  1. Hacka ner grönsakerna i mindre bitar.
  2. Fräs alla grönsaker i lite olivolja tills dom börjar mjukna lite.
  3. Slå på buljongen och låt koka i ca 30 minuter tills morötterna blivit mjuka.
  4. Tillsätt kokosmjölk och saften från apelsinerna. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer.
  5. Smaka upp med salt och servera med turkisk yoghurt och rostade pumpakärnor.

Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Morotssoppa med apelsin och ingefära”

  1. Profilbild för Jeanette
    Jeanette

    Bästa soppan av bästa Rebecca ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *