Blodapelsinsallad med pistage och getost

En superlätt fräsch sallad som passar bra som en förrätt eller som ett grönt alternativ på julbordet.


4 portioner

3-4 st blodapelsiner
1 dl rostade hackade pistagenötter
ca 100 g getost
2 nävar ruccola
ca 10 st Rosépeppar

Vinägrett;
3 msk rapsolja
1 msk honung
1 cm riven ingefära
saft från 1/2 citron
salt och peppar


  1. Skär av skalet från blodapelsinerna (allt det vita ska bort), och skär dem sedan i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Lägg ruccola på ett fat, varva blodapelsin och getost och strö över pistagenötterna.
  3. Mortla rosépepparn, blanda ihop vinägretten och strö över salladen.

 

 

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *