Att göra egen granola är verkligen inte svårt och mycket godare och nyttigare än den man köper i affären. Den här krispiga granolan, sötas med rivet äpple istället för honung och sirap. Se det här receptet som ett grundrecept, har du tex inte sesamfrön hemma så tar du bara några andra frön.
2 msk kokosolja
1/2 dl chiafrön
2 st grovt rivna söta äpplen
2 msk kanel
2 nypor havssalt
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl kokos
1 dl linfrön
4 dl gryn (tex havregryn, rågflingor, dinkelflingor)
1,5 dl grovt hackade nötter
2 dl torkade tranbär
- Smält kokosoljan och blanda med chiafrön, äpple, kanel och salt.
- Rör ihop resterande ingredienser förutom tranbär och blanda väl med äpplesmeten.
- Sprid ut på 2 plåtar med bakplåtspapper.
- Rosta i 150 grader i ca 50 minuter. Viktigt att röra om då och då.
- Blanda i tranbären och häll upp på burkar när granolan har svalnat.
Lämna ett svar