Musslor med kål och äpple

Den här rätten passar verkligen att bjuda på till någon som du tycker lite extra om, bra datemat. Att koka musslor är verkligen snabbmat, det är hur enkelt som helst. Det enda som tar lite tid är att kolla igenom alla musslor innan så att dom är stängda och hela. Servera med något gott vitt vin och bröd.


4 portioner
2 nät blåmusslor
2 st schalottenlök finhackad
2 st vitlöksklyftor finhackad
1/2 röd chili finhackad
3 dl vitt vin
3 dl grädde
2 st äpple
1/2 påse grönkål


  1. Rensa musslorna släng alla som är trasiga eller har öppnat sig.
  2. Fräs lök och chili i lite olja tills löken börjar mjukna. I med musslorna och rör runt.
  3. Häll på vinet och lägg på ett lock, låt koka i ca 3-5 minuter tills musslorna har öppnat sig.
  4. Sila buljongen och koka upp med grädde, salta och peppra.
  5. Skär bort stammen från grönkålen och dela i mindre bitar. Skala och dela äpplena.
  6. Fräs kål och äpple i olivolja och blanda med buljongen och musslorna.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *