Det här är en fryst cheesecake, som är väldigt smidigt att bara ta fram från frysen när man får gäster.
1 cheesecake, 10 portioner
Botten:
200 g pepparkaka
75 g smält smör
Fyllning:
400 g Philadelphiaost
3 ägg
3 dl grädde
1,5 dl socker
100 g pepparkaka
3 st dubbeldaim ( spara lite till garnering)
2 dl lingon
- Mixa eller krossa pepparkakorna till smulor och blanda med smöret. Klä botten av en springform ca 24
i diameter med ett bakplåtspapper. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager och ställ i frysen så länge. - Dela äggulor från vitan.
- Vispa gulor och socker pösigt, blanda i färskosten.
- Vispa grädden fluffig och rör ner i äggsmeten.
- Vispa till sist vitorna till ett fast skum och rör ner i äggsmeten.
- Hacka daimen grovt. Krossa 100 g pepparkaka. Vänd ner daim, pepparkakor och lingon i smeten.
- Häll smeten i formen och ställ i frysen i minst 4 timmar.
- Vid servering garnera med hackad daim och torkade lingon.
Lämna ett svar