Pepparkakscheesecake med lingon & daim

Det här är en fryst cheesecake, som är väldigt smidigt att bara ta fram från frysen när man får gäster.


1 cheesecake, 10 portioner
Botten:
200 g pepparkaka
75 g smält smör
Fyllning:
400 g Philadelphiaost
3 ägg
3 dl grädde
1,5 dl socker
100 g pepparkaka
3 st dubbeldaim ( spara lite till garnering)
2 dl lingon


  1. Mixa eller krossa pepparkakorna till smulor och blanda med smöret. Klä botten av en springform ca 24
    i diameter med ett bakplåtspapper. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager och ställ i frysen så länge.
  2. Dela äggulor från vitan.
  3. Vispa gulor och socker pösigt, blanda i färskosten.
  4. Vispa grädden fluffig och rör ner i äggsmeten.
  5. Vispa till sist vitorna till ett fast skum och rör ner i äggsmeten.
  6. Hacka daimen grovt. Krossa 100 g pepparkaka. Vänd ner daim, pepparkakor och lingon i smeten.
  7. Häll smeten i formen och ställ i frysen i minst 4 timmar.
  8. Vid servering garnera med hackad daim och torkade lingon.

Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *